Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy Wam wypróbować nieco inny przepis na znane ciasto styropian. Do kruchego spodu i kruszonki dodaliśmy kakao, które znakomicie komponuje się z malinami.
Blaszka 22 x 25 cm
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Na stolnicę przesiej mąkę wraz z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Dodaj pokrojone na drobne kawałki zimne masło i posiekaj nożem. Dorzuć cukier i żółtka. Całość zagnieć, aby powstała jednolita masa. Podziel ją na dwie równe części, jedną z nich zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki.
Drugą część ciasta delikatnie rozwałkuj na wielkość blaszki, przełóż na dno wyłożone papierem do pieczenia. Za pomocą widelca ponakłuwaj. Podpiekaj przez 15 minut w 180 stopniach C.
Do jogurtu dodaj budynie i pastę waniliową, całość dokładnie wymieszaj. Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Następnie przełóż je do masy jogurtowej. Całość wyłóż na podpieczony i ostudzony spód ciasta.
Na masie jogurtowej poukładaj maliny. Następnie przykryj je startym na tarce o grubych oczkach pozostałym ciastem.
Całość piecz ok 50 minut. Krój dopiero po ostudzeniu. Podawaj posypane cukrem pudrem.