Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy Wam wypróbować nieco inny przepis na znane ciasto styropian. Do kruchego spodu i kruszonki dodaliśmy kakao, które znakomicie komponuje się z malinami.
Blaszka 22 x 25 cm
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 41237
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3168
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 1627
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 41237
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3168
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 1627
Składniki
Na stolnicę przesiej mąkę wraz z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Dodaj pokrojone na drobne kawałki zimne masło i posiekaj nożem. Dorzuć cukier i żółtka. Całość zagnieć, aby powstała jednolita masa. Podziel ją na dwie równe części, jedną z nich zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki.
Drugą część ciasta delikatnie rozwałkuj na wielkość blaszki, przełóż na dno wyłożone papierem do pieczenia. Za pomocą widelca ponakłuwaj. Podpiekaj przez 15 minut w 180 stopniach C.
Do jogurtu dodaj budynie i pastę waniliową, całość dokładnie wymieszaj. Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Następnie przełóż je do masy jogurtowej. Całość wyłóż na podpieczony i ostudzony spód ciasta.
Na masie jogurtowej poukładaj maliny. Następnie przykryj je startym na tarce o grubych oczkach pozostałym ciastem.
Całość piecz ok 50 minut. Krój dopiero po ostudzeniu. Podawaj posypane cukrem pudrem.