Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chwila wytchnienia w wirze przygotowań do świat? Polecam ciasto tak szybkie i proste w wykonaniu, że śmiało możemy je zrobić miedzy lepieniem pierogów a świątecznym sprzątaniem. Aromat cynamonu przeniesie nas w atmosferę świąt.
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231741
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4952
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36323
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231741
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4952
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36323
        
        
                Składniki
Przygotowania zaczynamy od lukru. Cukier puder ucieramy z białkiem na jednolitą masę. Odstawiamy na kilka godzin. Ilość lukru z tego przepisu wystarczy na dwa ciasta.
Mleko, cukier i masło podgrzewamy w garnku do chwili zagotowania. Studzimy powstałą masę, Do garnka z masą przesiewamy składniki suche: mąkę, cynamon, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Wbijamy dwa jajka. Miksujemy do połączenia składników. Dodajemy 4 łyżki powideł i krótko mieszamy.
Ciasto przekładamy do keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy przez ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni. Ciepłe jeszcze ciasto polewamy lukrem. Można posypać np. siekanymi orzechami lub kandyzowaną skórką pomarańczową. Gotowe!