Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowe pole, czyli ciasto szpinakowe. Piękny zielony kolor można uzyskać bez użycia sztucznych barwników. Ciasto można podawać w dowolnej formie. Dekoracja to ulubione dodatki. Ja proponuję truskawki, borówki lub granat. A waszym zdaniem, która forma jest najsmaczniejsza?
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Szpinak rozmrażamy i odciskamy. Żelatynę łączymy z wodą. Pozostawiamy do napęcznienia.
Jaja wraz z cukrem miksujemy na puszystą masę, dodajemy olej, mąkę oraz proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Pieczemy 45minut w 160oC.
Po wystudzeniu ciasta odkrajamy wierzchnią warstwę i kruszymy. Pozostałą część kroimy na części.
Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i roztopioną żelatynę. Na ciasto wykładamy śmietanę i posypujemy okruchami.