Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z karmellem i orzechami.
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 115
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2948
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 115
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2948
Składniki
CIASTO: z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić je na dwie równe części. Dwie identyczne, prostokątne formy wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przenieść do form i piec 15 minut we wcześniej nagrzanym piekarniku do 200 stopni (piekarnik elektryczny i gazowy). POLEWA KARMELOWA: schłodzoną puszkę mleka włożyć do garnka z wodą i gotować na średnim ogniu 3 godziny (polecam ugotować wcześniej). KREM: śmietanę ubić na sztywno. Następnie po trochu dodać do niej wcześniej rozpuszczoną żelatynę. PRZYGOTOWANIE KOŃCOWE: kremem przełożyć dwa ostudzone placki. Na wierzchu rozprowadzić ugotowane mlleko (toffi). Posypać siekanymi orzechami. UWAGA: ciasto jest najlepsze następnego dnia!