Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i łatwe do przygotowania, bez specjalnych umiejętności .
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 98
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1253
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 782
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 911
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 98
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1253
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 782
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 911
Składniki
Biszkopt Białka ubić na sztywno i stopniowo dodawać cukier, dalej ubijając do wyczerpania cukru. Następnie dodać żółtka,olej. Na koniec dodajemy, przesianą mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie łączymy, za pomocą drewnianej łyżki Forma do pieczenia 24 x 24 Masa Masło utrzeć na pulchną masę, dodawać po łyżce masy krówkowej (tiramisu) i po kilka kropel spirytusu. Dobrze całość połączyć. Zostawić masy do obsmarowania, boków tortu i wierzchu Śmietanę dobrze schłodzoną, ubić z cukrem waniliowym z cukrem pudrem i śmietan -fix
Przygotowanie: Ciasto przekroić na cztery placki , każdą część nakropić. 1.Jedną część placka , posmarować masą krówkową, o smaku tiramisu ,na masę wyłożyć śmietanę i rozsmarować 2.Położyć drugą część placka, i posmarować masą krówkową i dżemem porzeczkowym. 3.Położyć następny placek , posmarować masą krówkową , i drugą częścią śmietany i na to położyć ostatni placek 4.Masą posmarować ,wierzch i boki ciasta a następnie polać rozpuszczoną , chłodną czekoladą, poukładać wiśnie. Smacznego !!!