Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ciasto to propozycja nie do odrzucenia. Smaczne o ciekawym wyglądzie i fajnych smakach. Polecam do popołudniowej herbatki czy kawy.
keksówka
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.
Powoli dodawać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, oraz wolno wlewać na przemian olej i wodę cały czas ubijając.
Ciasto podzielić na trzy części do jednej dodać kakao, do drugiej kisiel a do trzeciej mąkę.
Ciasto z kisielem wymieszać drewnianą łyżką.
Do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą wlewać najpierw ciemną masę , następnie białą i na końcu masę różową.
Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec do suchego patyczka. ( u mnie trwało to 45 minut.),
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto oprószyć cukrem pudrem.
Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia
Na Wigilię szykujemy wiele potraw. Między innymi śledzie. Na różnych kucharsk...
Odsłon: 56475
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukini...
Odsłon: 51
Ta tarta to prawdziwa uczta dla podniebienia :) Nie wymaga pieczenia, fajnie...
Odsłon: 96
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 71
Nie macie pomysłu, jak wykorzystać cukinię w kuchni? Przygotujcie z niej smac...
Odsłon: 143
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1798
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukini...
Odsłon: 51
Ta tarta to prawdziwa uczta dla podniebienia :) Nie wymaga pieczenia, fajnie...
Odsłon: 96
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 71
Nie macie pomysłu, jak wykorzystać cukinię w kuchni? Przygotujcie z niej smac...
Odsłon: 143
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1798
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Powoli dodawać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, oraz wolno wlewać na przemian olej i wodę cały czas ubijając. Ciasto podzielić na trzy części do jednej dodać kakao, do drugiej kisiel a do trzeciej mąkę. Ciasto z kisielem wymieszać drewnianą łyżką. Do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą wlewać najpierw ciemną masę , następnie białą i na końcu masę różową. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec do suchego patyczka. ( u mnie trwało to 45 minut.), Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto oprószyć cukrem pudrem. Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia
Przepisy Desery
Desery
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Desery
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Desery
Odrywane bułki drożdzowe z wiśniami
Desery
Ciasto przekładaniec
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 71
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Naszła was ochota na coś słodkiego, ale nie chcecie tracić czasu na robienie...
Odsłon: 129