Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ciasto to propozycja nie do odrzucenia. Smaczne o ciekawym wyglądzie i fajnych smakach. Polecam do popołudniowej herbatki czy kawy.
keksówka
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3811
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3811
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Powoli dodawać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, oraz wolno wlewać na przemian olej i wodę cały czas ubijając. Ciasto podzielić na trzy części do jednej dodać kakao, do drugiej kisiel a do trzeciej mąkę. Ciasto z kisielem wymieszać drewnianą łyżką. Do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą wlewać najpierw ciemną masę , następnie białą i na końcu masę różową. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec do suchego patyczka. ( u mnie trwało to 45 minut.), Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto oprószyć cukrem pudrem. Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia