Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ciasto to propozycja nie do odrzucenia. Smaczne o ciekawym wyglądzie i fajnych smakach. Polecam do popołudniowej herbatki czy kawy.
keksówka
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7888
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1139
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13655
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7888
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1139
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13655
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Powoli dodawać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, oraz wolno wlewać na przemian olej i wodę cały czas ubijając. Ciasto podzielić na trzy części do jednej dodać kakao, do drugiej kisiel a do trzeciej mąkę. Ciasto z kisielem wymieszać drewnianą łyżką. Do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą wlewać najpierw ciemną masę , następnie białą i na końcu masę różową. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec do suchego patyczka. ( u mnie trwało to 45 minut.), Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto oprószyć cukrem pudrem. Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia