Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ciasto to propozycja nie do odrzucenia. Smaczne o ciekawym wyglądzie i fajnych smakach. Polecam do popołudniowej herbatki czy kawy.
keksówka
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7869
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3105
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 593
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7869
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3105
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 593
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Powoli dodawać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, oraz wolno wlewać na przemian olej i wodę cały czas ubijając. Ciasto podzielić na trzy części do jednej dodać kakao, do drugiej kisiel a do trzeciej mąkę. Ciasto z kisielem wymieszać drewnianą łyżką. Do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą wlewać najpierw ciemną masę , następnie białą i na końcu masę różową. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec do suchego patyczka. ( u mnie trwało to 45 minut.), Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto oprószyć cukrem pudrem. Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia