Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, zrobione na małej blaszce, jest syte i bardzo wydajne. Wystarczy i zadowoli podniebienia wielu gości.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 429
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 399
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1490
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5744
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 429
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 399
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1490
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5744
Składniki
Białko ubić na sztywno, dosypać cukier, ubijać. Ma powstać gęsta i błyszcząca piana. Następnie dodać przesiane kakao i sok z cytryny. Bezę wyłożyć na dno formy, piec 20 minut w 180*. Wyjąc i wystudzić. W garnku podgrzać likier, golden syrup i 100 ml śmietanki. Podgrzac prawie do wrzenia i zdjąć z palnika. Dodac posiekaną czekoladę. Wymieszać, aż powstanie gładki sos czekoladowy. Odstawić do wystudzenia. Pozostałą smietankę ubić na sztywno i partiami dodawać do masy czekoladowej. Mieszając delikatnie. Masę truflową przełożyć na spód bezowy, przykryć folią i odstawić do lodówki na kilka godzin. Oprószyć kakaem i posypać pestkami granata. Smacznego.