Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto trzy kolory bez pieczenia

Ciasto trzy kolory bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 259

Dodano:

Odsłon: 9386

Smak czekolady, karmelu i wanilii pomiędzy warstwami herbatników. Lubicie? To zapraszam dalej.

Składniki

  • Budyń czekoladowy 2 opakowania
  • Margaryna 1/2 kostki
  • Cukier puder 1/2 szklanki
  • Mleko 2 szklanki
  • Masa krówkowa 1 puszka
  • Śmietana 30% 300 ml
  • Śmietana w proszku do ubijania 1 opakowanie
  • Czekolada mleczna 150 g
  • Herbatniki 200 g
  • Cukier wanilinowy 1 opakowanie
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Budynie ugotować w dwóch szklankach mleka. Wystudzić mieszając od czasu do czasu, aby na powierzchni nie utworzył się kożuch.

  2. Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami.

  3. Masę krówkową podgrzewać w naczyniu z gorącą wodą przez około 10 minut, aby stała się rzadka. Ciepłą masę rozsmarować na warstwie herbatników. Na masę krówkową wyłożyć kolejną warstwę herbatników.

  4. Margarynę zmiksować z cukrem pudrem, następnie wciąż miksując dodawać po łyżce wystudzonego budyniu.

  5. Masę budyniową rozsmarować na warstwie herbatników.

  6. Ułożyć kolejną warstwę ciastek.

  7. Schłodzoną śmietanę ubić ze śmietanką w proszku oraz cukrem wanilinowym. Wyłożyć na herbatniki. Ciasto wstawić do lodówki na około 1 godzinę lub do zamrażarki na około 15 minut.

  8. Czekoladę rozpuścić. Dobrym sposobem jest włożenie zakręconego słoika, wypełnionego kostkami czekolady, do gorącej wody.

  9. Z tortownicy zdjąć obręcz. Boki ciasta posmarować płynną czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 22 września Mniam:) Zjadłabym dziś chętnie kawałeczek do kawki :)))) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń