Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak czekolady, karmelu i wanilii pomiędzy warstwami herbatników. Lubicie? To zapraszam dalej.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 880
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2753
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3247
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 880
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2753
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3247
Składniki
Budynie ugotować w dwóch szklankach mleka. Wystudzić mieszając od czasu do czasu, aby na powierzchni nie utworzył się kożuch.
Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami.
Masę krówkową podgrzewać w naczyniu z gorącą wodą przez około 10 minut, aby stała się rzadka. Ciepłą masę rozsmarować na warstwie herbatników. Na masę krówkową wyłożyć kolejną warstwę herbatników.
Margarynę zmiksować z cukrem pudrem, następnie wciąż miksując dodawać po łyżce wystudzonego budyniu.
Masę budyniową rozsmarować na warstwie herbatników.
Ułożyć kolejną warstwę ciastek.
Schłodzoną śmietanę ubić ze śmietanką w proszku oraz cukrem wanilinowym. Wyłożyć na herbatniki. Ciasto wstawić do lodówki na około 1 godzinę lub do zamrażarki na około 15 minut.
Czekoladę rozpuścić. Dobrym sposobem jest włożenie zakręconego słoika, wypełnionego kostkami czekolady, do gorącej wody.
Z tortownicy zdjąć obręcz. Boki ciasta posmarować płynną czekoladą.