Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ucierane z jabłkami pachnące cynamonem najlepiej smakuje jesienną porą. Składniki do tego ciasta powinniście bez problemu odnaleźć w swojej kuchni. Jest banalnie proste i szybkie w przygotowaniu. Idealna propozycja na słodki poczęstunek dla niezapowiedzianych gości.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 994
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2001
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 467
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 994
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2001
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 467
Składniki
Masło roztapiamy w rondelku lub w mikrofali. Odstawiamy na bok do wystudzenia.
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. W trakcie ubijania dodajemy stopniowo cukier z cukrem waniliowym, następnie dodajemy żółtka.
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sodę i cynamon.
Do masy jajecznej dodajemy stopniowo suche składniki. Wszystko dokładnie mieszamy przy użyciu rózgi kuchennej. Na koniec dodajemy przestudzone masło.
Surowe ciasto wlewamy do tortownicy o średnicy 24 cm wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą.
Jabłka myjemy i koimy na małe kawałki.
Pokrojone kawałki jabłek wysypujemy na górę ciasta.
Ciasto ucierane z jabłkami pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez godzinę.