Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ucierane z jabłkami pachnące cynamonem najlepiej smakuje jesienną porą. Składniki do tego ciasta powinniście bez problemu odnaleźć w swojej kuchni. Jest banalnie proste i szybkie w przygotowaniu. Idealna propozycja na słodki poczęstunek dla niezapowiedzianych gości.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29222
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1651
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18558
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 667
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29222
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1651
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18558
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 667
Składniki
Masło roztapiamy w rondelku lub w mikrofali. Odstawiamy na bok do wystudzenia.
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. W trakcie ubijania dodajemy stopniowo cukier z cukrem waniliowym, następnie dodajemy żółtka.
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sodę i cynamon.
Do masy jajecznej dodajemy stopniowo suche składniki. Wszystko dokładnie mieszamy przy użyciu rózgi kuchennej. Na koniec dodajemy przestudzone masło.
Surowe ciasto wlewamy do tortownicy o średnicy 24 cm wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą.
Jabłka myjemy i koimy na małe kawałki.
Pokrojone kawałki jabłek wysypujemy na górę ciasta.
Ciasto ucierane z jabłkami pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez godzinę.