Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na świeże owoce jest doskonałą okazją aby upiec ciasto ucierane z ich wykorzystaniem. Oto przepis na wersję ze śliwkami. Więcej na blogu.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19243
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13035
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1681
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232119
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19243
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13035
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1681
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232119
Składniki
Margarynę, cukier oraz mleko wkładamy do garnka i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia cukru ciągle mieszajac Masę zostawiamy do ostygnięcia Żółtka i białka z jajek ubijamy w osobnych miskach na puszystą pianę Do wystudzonej masy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz żółtka i całość miksujemy Następnie dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy do połączenia składników Masę wylewamy na blachę wcześniej posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą
Na wierzchu układamy owoce, w przypadku śliwek dzielmy je na dwa, drylujemy i kładziemy skórką do dołu Tak przygotowane ciasto pieczemy w piekarniku w 180° prze około 50 minut Ja dodatek można przygotować galaretkę którą polejmy wierzch ciasta Galaretkę przygotowujemy według zaleceń na opakowaniu, wstępnie schładzamy aż zacznie gęstnieć Po upieczeniu ciasto studzimy, zalewamy galaretką i zostawiamy do stężenia w chłodnym miejscu