Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na świeże owoce jest doskonałą okazją aby upiec ciasto ucierane z ich wykorzystaniem. Oto przepis na wersję ze śliwkami. Więcej na blogu.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 669
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1431
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458650
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1714
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 669
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1431
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458650
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1714
Składniki
Margarynę, cukier oraz mleko wkładamy do garnka i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia cukru ciągle mieszajac Masę zostawiamy do ostygnięcia Żółtka i białka z jajek ubijamy w osobnych miskach na puszystą pianę Do wystudzonej masy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz żółtka i całość miksujemy Następnie dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy do połączenia składników Masę wylewamy na blachę wcześniej posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą
Na wierzchu układamy owoce, w przypadku śliwek dzielmy je na dwa, drylujemy i kładziemy skórką do dołu Tak przygotowane ciasto pieczemy w piekarniku w 180° prze około 50 minut Ja dodatek można przygotować galaretkę którą polejmy wierzch ciasta Galaretkę przygotowujemy według zaleceń na opakowaniu, wstępnie schładzamy aż zacznie gęstnieć Po upieczeniu ciasto studzimy, zalewamy galaretką i zostawiamy do stężenia w chłodnym miejscu