Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na puszyste i lekkie ciasto z sezonowymi owocami, w tym przypadku z borówkami. Zasmakuje każdemu fanowi ciast z owocami, spróbuj koniecznie! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11396
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1220
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11920
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1964
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11396
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1220
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11920
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1964
Składniki
Kruszonka: • Składniki na kruszonkę łączymy razem i mieszamy aż zaczną powstawać małe grudki ciasta • Gotową kruszonkę odkładany do lodówki
Ciasto: • Uwaga, wszystkie składniki na ciasto muszą mieć temperaturę pokojową • Cukier oraz cukier wanilinowy ucieramy z jajkami przez około 5 minut, na wysokich obrotach • Następnie na niskich obrotach dodajemy olej oraz mleko i chwilę miksujemy • A na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia • Gotowe ciasto przelewamy do formy, przykrywamy owocami (muszą być umyte i suche) i posypujemy kruszonką • Ciasto pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni