Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na puszyste i lekkie ciasto z sezonowymi owocami, w tym przypadku z borówkami. Zasmakuje każdemu fanowi ciast z owocami, spróbuj koniecznie! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2715
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1243
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 706
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 58
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2715
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1243
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 706
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 58
Składniki
Kruszonka: • Składniki na kruszonkę łączymy razem i mieszamy aż zaczną powstawać małe grudki ciasta • Gotową kruszonkę odkładany do lodówki
Ciasto: • Uwaga, wszystkie składniki na ciasto muszą mieć temperaturę pokojową • Cukier oraz cukier wanilinowy ucieramy z jajkami przez około 5 minut, na wysokich obrotach • Następnie na niskich obrotach dodajemy olej oraz mleko i chwilę miksujemy • A na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia • Gotowe ciasto przelewamy do formy, przykrywamy owocami (muszą być umyte i suche) i posypujemy kruszonką • Ciasto pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni