Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasta przy których nie ma dużo pracy, a są rewelacyjne. A przepis na to cisto właśnie taki jest, praktycznie ciasto samo się robi. W smaku delikatne, puszyste, wilgotne i przepyszne. Owoce można dowolnie zmieniać według sezonu, ja akurat zrobiłam je z czereśniami.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2958
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 123
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 59
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 60
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2958
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 123
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 59
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 60
Składniki
Margarynę, cukier, cukier waniliowy i mleko wrzucamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia, co jakiś czas mieszając.
Po zagotowaniu odkładamy do wystygnięcia.
Do wystudzonej masy dodajemy obydwie mąki, jajka i proszek do pieczenia.
Wszystko dokładnie miksujemy i wylewamy na dużą blaszkę wyłożona papierem do pieczeni. Na wierzchu układamy owoc.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 50-55 minut.
Po upieczeniu ciasto studzimy najlepiej na kratce.
Smacznego !!!
;-D