Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasta przy których nie ma dużo pracy, a są rewelacyjne. A przepis na to cisto właśnie taki jest, praktycznie ciasto samo się robi. W smaku delikatne, puszyste, wilgotne i przepyszne. Owoce można dowolnie zmieniać według sezonu, ja akurat zrobiłam je z czereśniami.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 642
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1026
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 212
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2742
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 642
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1026
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 212
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2742
Składniki
Margarynę, cukier, cukier waniliowy i mleko wrzucamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia, co jakiś czas mieszając.
Po zagotowaniu odkładamy do wystygnięcia.
Do wystudzonej masy dodajemy obydwie mąki, jajka i proszek do pieczenia.
Wszystko dokładnie miksujemy i wylewamy na dużą blaszkę wyłożona papierem do pieczeni. Na wierzchu układamy owoc.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 50-55 minut.
Po upieczeniu ciasto studzimy najlepiej na kratce.
Smacznego !!!
;-D