Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo proste do przygotowania, szybkie i niedrogie. Ciasto wychodzi bardzo smaczne i ciekawe w smaku dzięki dodatkowi białego sera.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13224
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1502
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14529
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5994
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13224
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1502
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14529
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5994
Składniki
Miękką margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Porcjami dodawać biały ser. Białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy sztywną pianę. Do masy serowej dodać żółtka, mąkę, śmietanę i proszek do pieczenia – całość miksujemy. Na samym końcu dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać (ciasto jest dość gęste).
Ciasto wyłożyć na blachę o wymiarach około 20 x 30 cm wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok. 45 minut w 180 stopniach - do suchego patyczka.
Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto polać ciepłą polewą.