Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo proste do przygotowania, szybkie i niedrogie. Ciasto wychodzi bardzo smaczne i ciekawe w smaku dzięki dodatkowi białego sera.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1720
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1517
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1775
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1720
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1517
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1775
Składniki
Miękką margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Porcjami dodawać biały ser. Białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy sztywną pianę. Do masy serowej dodać żółtka, mąkę, śmietanę i proszek do pieczenia – całość miksujemy. Na samym końcu dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać (ciasto jest dość gęste).
Ciasto wyłożyć na blachę o wymiarach około 20 x 30 cm wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok. 45 minut w 180 stopniach - do suchego patyczka.
Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto polać ciepłą polewą.