Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo proste do przygotowania, szybkie i niedrogie. Ciasto wychodzi bardzo smaczne i ciekawe w smaku dzięki dodatkowi białego sera.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6983
Polecam.
Odsłon: 134
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5307
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2464
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6983
Polecam.
Odsłon: 134
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5307
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2464
Składniki
Miękką margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Porcjami dodawać biały ser. Białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy sztywną pianę. Do masy serowej dodać żółtka, mąkę, śmietanę i proszek do pieczenia – całość miksujemy. Na samym końcu dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać (ciasto jest dość gęste).
Ciasto wyłożyć na blachę o wymiarach około 20 x 30 cm wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok. 45 minut w 180 stopniach - do suchego patyczka.
Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto polać ciepłą polewą.