Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szkoda, że truskawek już dawno nie ma, bo to ciasto jest idealne do kawy. Wprost rozpływa się w ustach.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 667
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12419
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 667
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12419
Składniki
Masło roztopić i ostudzić. Truskawki umyć, odszypułkować. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksować. Dodać wystudzone masło i śmietanę, zmiksować do powstania jednolitej masy. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Blaszkę (25x40) wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, na górze ułożyć truskawki. Pieczemy ok. 60 minut do suchego patyczka. Wyjmujemy i studzimy.