Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na ten weekend proponuję Wam klasyczne ciasto ucierane ze śliwkami i kruszonką. Proste, szybkie w wykonaniu i zawsze niesamowicie smaczne ;) Uwielbiam takie klasyczne ciasta. Dodatkową jego zaletą jest to, że możecie do niego wykorzystać dowolne sezonowe owoce.
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką to jedne z moich ulubionych słodkośc...
Odsłon: 1660
Bardzo szybka nieskomplikowana przekąska. Smaczna i kusząca, bardzo szybko zn...
Odsłon: 63
Przepis na tą zapiekankę dostałam od szwagierki, która mieszka w Grecji około...
Odsłon: 203
Bardzo szybka nieskomplikowana przekąska. Smaczna i kusząca, bardzo szybko zn...
Odsłon: 63
Przepis na tą zapiekankę dostałam od szwagierki, która mieszka w Grecji około...
Odsłon: 203
Składniki
Śliwki myjemy, przecinamy na połówki, usuwamy pestkę i pozostawiamy na durszlaku, żeby odciekły.
Mikserem ucieramy masło z cukrem pudrem do uzyskania gładkiej, jasnej i puszystej masy. Dodajemy do niej jajka, cały czas ucierając. Na końcu przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto ucieramy na najniższych obrotach tylko do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Układamy na nim śliwki.
Zimne masło zagniatamy z cukrem i mąką do uzyskania kruszonki. Posypujemy nią śliwki.
Pieczemy w dobrze nagrzanym do 160°C (z termoobiegiem) piekarniku przez około 60-70 minut. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)
Przepisy Desery
Desery
Arroz doce czyli ryż na słodko
Desery
Muffiny z czekoladą i bitą śmietaną
Desery
Sernik na zimno
Desery
Ciasto na biszkoptach z kremem karpatkowym
Arroz doce czyli ryż na słodko
Arroz doce to deser portugalski. deserek na mleku z cynamonem na słodko. Taki...
Odsłon: 99
Muffiny z czekoladą i bitą śmietaną
Polecam muffinki z kawałkami czekolady, udekorowane bita śmietaną, są pyszne...
Odsłon: 66