Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna popularna wuzetka z bitą śmietaną, powidłami i polewą z czekolady. Do biszkoptu dodałam olej i mąkę ziemniaczaną, dzięki czemu nie kruszy się przy krojeniu, nie jest suchy, więc nie trzeba go nasączać. Przepis na ciasto na formę 25x35 cm:
Pyszne, chrupiące ciasteczka idealne do popołudniowej kawki oraz na różne oka...
Odsłon: 1043
Szybki, smaczny deser, można również zastosować jako danie główne lub na śnia...
Odsłon: 360
Ciasto wręcz rozpływa się w ustach, jest wspaniałe robi się je łatwo i przyje...
Odsłon: 27985
Szybka, prosta w wykonaniu , smaczna, zdrowa, grillowana przystawka np. na ko...
Odsłon: 39
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 83
Pyszne, chrupiące ciasteczka idealne do popołudniowej kawki oraz na różne oka...
Odsłon: 1043
Szybki, smaczny deser, można również zastosować jako danie główne lub na śnia...
Odsłon: 360
Ciasto wręcz rozpływa się w ustach, jest wspaniałe robi się je łatwo i przyje...
Odsłon: 27985
Szybka, prosta w wykonaniu , smaczna, zdrowa, grillowana przystawka np. na ko...
Odsłon: 39
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 83
Składniki
Biszkopt: Mąki wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, i przesiać. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka osobno wymieszać z olejem. W dużej misce ubić białka ze szczyptą soli. Do białek partiami dodawać cukier i dalej ubijać. Następnie wlewać powoli żółtka i ubijać. Na koniec ręcznie delikatnie wmieszać mąki. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni góra-dół na ok. 25 minut do suchego patyczka. Po wyjęciu wystudzić.
Śmietana: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i wystudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Następnie dodać 1-2 łyżki śmietany, do wystudzonej żelatyny, dokładnie wymieszać i delikatnie wlewać do śmietany cały czas ubijając.
Ciasto: Biszkopt przekroić na dwie części, dół wysmarować cienką warstwą powideł i wyłożyć śmietanę, zostawić szklankę śmietany do ozdoby. Nałożyć drugi blat ciasta, wysmarować powidłami i wylać polewę czekoladową (czekolady rozpuścić w rondelku ze 100 ml śmietany, lekko wystudzić). SMACZNEGO!!!
Przepisy Desery
Desery
Ciasto na Walentynki
Desery
Ciasto na Walentynki
Desery
Dukaty anyżowo-pomarańczowe - Dukaty Sambuca
Desery
Ciastka kokosanki " Tygryski "
Ciasto na Walentynki
Ciasto walentynkowe serduszko to delikatne połączenie smaków: biszkoptu kakao...
Odsłon: 58
Ciasto na Walentynki
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 1560