Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto,jedno z moich ulubionych.W filmiku jest wszystko dokladnie pokazane krok po kroku.Zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji
...ale pyszny.
Odsłon: 666
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 603
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 329
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 120
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5105
...ale pyszny.
Odsłon: 666
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 603
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 329
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 120
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5105
Składniki
Biszkopt kakaowy blaszka o wymiarach 37/24 cm Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 stopni góra/dól. Jajka z cukrem i z cukrem waniliowym ubijamy na jasna mase na najwyzszych obrotach prze ok.10 min. Nastepnie dodajemy make,skrobie i gorzkie kakao i za pomoca szpatulki delikatnie laczymy . Ciasto wylewamy na wylozona papierem do pieczenia blaszke. Pieczemy przez ok.40 min.
Po upieczeniu zostawiamy biszkopt do wystygniecia. Nastepnie przekrawamy w zdluz i oba blaty biszkoptowe smarujemy dzemem z czarnej porzeczki.
Przygotowanie polewy kakaowej: Maslo rozpuszczamy w garnku. Dodajemy cukier,kakao i mleko. Wszystko razem dobrze mieszamy ,lecz nie gotujemy! Polewa jest gotowa,wylewamy ja bezposrednio na górny biszkopt i rozprowadzamy,nastepnie zostawiamy w chlodnym miejscu do zastygniecia.
Przygotowanie kremu: Zimna smietanke kremówke wlewamy do czystej misy miksera razem z cukrem i ubijamy na pól sztywno. Wtym czasie musimy namoczyc zelatyne w zimnej wodzie. Nastepnie zelatyne odsaczyc i rozpuscic w kapieli wodnej. Wystudzona zelatyne wlewamy do smietany i na wysokich obrotach razem laczymy. Krem jest gotowy,wykladamy na biszkop.
Górna czesc z polewa kroimy na kawalki w moim przypadku byly to 32 kawalki za pomoca noza i goracej wody . Nastepnie ukladamy na kremie ,kroimy i ciasto jest gotowe.