Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ciastko do dobrej herbatki. Przepis mojej Babci z Bieszczad.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10010
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9048
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6407
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10010
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9048
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6407
Składniki
Wykonanie: Ser zmielić, utrzeć z margaryną, dodać żółtka, cukier i ucierać dalej. Następnie dodać mąkę z proszkiem, sodę, śmietanę i aromat waniliowy. Ubić pianę z białek i wymieszać z ciastem. Formę wysmarować tłuszczem, obsypać wiórkami kokosowymi i zalać ciastem. Wierzch ciasta również obsypać wiórkami, piec w temperaturze 160°C pół godziny-zostawić w ciepłym piekarniku do wystygnięcia.