Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ciastko do dobrej herbatki. Przepis mojej Babci z Bieszczad.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9597
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1107
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 217
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20898
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9597
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1107
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 217
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20898
Składniki
Wykonanie: Ser zmielić, utrzeć z margaryną, dodać żółtka, cukier i ucierać dalej. Następnie dodać mąkę z proszkiem, sodę, śmietanę i aromat waniliowy. Ubić pianę z białek i wymieszać z ciastem. Formę wysmarować tłuszczem, obsypać wiórkami kokosowymi i zalać ciastem. Wierzch ciasta również obsypać wiórkami, piec w temperaturze 160°C pół godziny-zostawić w ciepłym piekarniku do wystygnięcia.