Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8713
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8713
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Składniki
Oddzielić żółtka od białek.Żółtka utrzeć w większej misce z cukrem na białą puszystą masę.Do zawartości miski dolać olej.Mąkę wymieszać z proszkiem i sodą,a następnie połączyć z masą jajeczną.
Z umytych i obranych jabłek usunąć gniazda nasienne.Następnie jabłka pokroić w kostkę,a rodzynki sparzyć na sitku.
Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta.Wymieszać.Migdały wraz z kawałkami jabłek oraz z rodzynkami wrzucić do ciasta i wszystko dokładnie połączyć.Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni C.Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia .Ciasto wylać na formę i piec około 50 minut.Po upieczeniu przestudzić.