Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2441
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4601
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1738
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 534
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2441
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4601
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1738
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 534
Składniki
Oddzielić żółtka od białek.Żółtka utrzeć w większej misce z cukrem na białą puszystą masę.Do zawartości miski dolać olej.Mąkę wymieszać z proszkiem i sodą,a następnie połączyć z masą jajeczną.
Z umytych i obranych jabłek usunąć gniazda nasienne.Następnie jabłka pokroić w kostkę,a rodzynki sparzyć na sitku.
Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta.Wymieszać.Migdały wraz z kawałkami jabłek oraz z rodzynkami wrzucić do ciasta i wszystko dokładnie połączyć.Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni C.Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia .Ciasto wylać na formę i piec około 50 minut.Po upieczeniu przestudzić.