Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cisto o wdzięcznej nazwie wiewiórka :) Naprawdę pyszne. Puszyste i mięciutkie z orzechami, jabłkami i rozgrzewającym cynamonem. W sam raz, na jesienne dni. Ja piekę to ciasto, przez cały rok, ale kojarzy mi się ono właśnie z jesienią. Bardzo polecam. Jest proste i szybkie w przygotowaniu i zawsze się udaje :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119231
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8918
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3217
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3039
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119231
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8918
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3217
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3039
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem i miodem. Dodać mąkę, sodę proszek, cynamon i kakao. Następnie wlać olej i zmiksować. Jabłka obrać i pokroić w kostkę, dodać do ciasta. Na koniec wsypać orzechy.
Wszystko wymieszać łyżką. Ciasto wylać na blaszkę, wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą.
Piec 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wystudzone ciasto, posypać cukrem pudrem.