Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cisto o wdzięcznej nazwie wiewiórka :) Naprawdę pyszne. Puszyste i mięciutkie z orzechami, jabłkami i rozgrzewającym cynamonem. W sam raz, na jesienne dni. Ja piekę to ciasto, przez cały rok, ale kojarzy mi się ono właśnie z jesienią. Bardzo polecam. Jest proste i szybkie w przygotowaniu i zawsze się udaje :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3114
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422216
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2279
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3114
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422216
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2279
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem i miodem. Dodać mąkę, sodę proszek, cynamon i kakao. Następnie wlać olej i zmiksować. Jabłka obrać i pokroić w kostkę, dodać do ciasta. Na koniec wsypać orzechy.
Wszystko wymieszać łyżką. Ciasto wylać na blaszkę, wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą.
Piec 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wystudzone ciasto, posypać cukrem pudrem.