Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto wiśniowe bez pieczenia"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 129
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 86
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 129
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 86
Składniki
Żelatynę rozpuść w małej ilości wody. 1/3 tej porcji wymieszaj z sokiem wiśniowym. Herbatnikami wyłóż blaszkę. Rozsmaruj na nich tężejący sok z żelatyną. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Połowę wymieszaj z połową pozostałej rozpuszczonej żelatyny. Rozsmaruj na herbatnikach pokrytych sokiem. Wstaw blaszkę do lodówki.
Do drugiej połowy śmietany dodaj syrop wiśniowy oraz resztę żelatyny. Rozsmaruj ją na stężałej białej warstwie. Na niej połóż wypestkowane świeże wiśnie (albo osączone prawie rozmrożone wiśnie). Schłodź. Galaretki wiśniowe rozpuść w gorącej wodzie według przepisu na opakowaniu. Tężejącą galaretką zalej deser.Źródło: Chwila dla Ciebie