Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne orzeźwiające ciasto z niespodzianką w postaci kardamonu. Jeśli natrafisz w czasie jedzenia na ziarenko :) poczujesz niebiański smak.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Pokrojone jabłka mieszamy z orzechami (pokrojonymi), rodzynkami i kardamonem. Posypać cukrem i cukrem waniliowym. Zamieszać. Wstawić do lodówki na ok 2 godz.
Po wyjęciu z lodówki wlać do masy rozbełtane jaja, wsypać mąkę przesianą z proszkiem , sodą i kakao. Wymieszać Na koniec dodać olej i też wymieszać. piec 40 min w 170*