Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało ci tylko 1 jajko w lodówce i zastanawiasz się, co z nim zrobić? Przygotuj ciasto z naszego przepisu i zaskocz swoich bliskich!
Pyszne i lekko wilgotne babeczki o smaku oreo.
Odsłon: 666
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 267
Po prostu musicie spróbować! Ciasto ma maślany smak. Robi się je bardzo łatw...
Odsłon: 69
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 46
Jeśli nie lubimy trzeć chrzanu, kupmy gotowy w słoiczku i połączmy go z tarty...
Odsłon: 23
Pyszne i lekko wilgotne babeczki o smaku oreo.
Odsłon: 666
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 267
Po prostu musicie spróbować! Ciasto ma maślany smak. Robi się je bardzo łatw...
Odsłon: 69
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 46
Jeśli nie lubimy trzeć chrzanu, kupmy gotowy w słoiczku i połączmy go z tarty...
Odsłon: 23
Składniki
Marchewkę umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce, najlepiej z małymi oczkami. Mąkę przesiej wraz z sodą oczyszczoną, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Wymieszaj suche składniki, a następnie dodaj jajko, mleko i olej. Zmiksuj krótko, tylko do połączenia składników. Na koniec wmieszaj delikatnie marchewką i odrobinę soli.
Przełóż ciasto do formy i włóż je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piecz około 35 minut do suchego patyczka. Odstaw do wystygnięcia. Teraz przygotuj polewę. Wymieszaj kwaśną śmietanę z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Wyłóż na wierzch ciasta.