Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z ananasem i pianką.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34034
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 464
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1851
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 25
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10247
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34034
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 464
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1851
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 25
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10247
Składniki
Plastry ananasa dokładnie odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki.
Żółtka, mąkę, proszek, margarynę i 1/4 szklanki cukru posiekać, a następnie zagnieść ciasto.
Połowę ciasta pokruszyć do natłuszczonej i posypanej mąką tortownicy o średnicy około 22 cm.
Na pierwszej warstwie ciasta ułożyć kawałki ananasa.
Drugą część ciasta pokruszyć na warstwę ananasa.
Białka ubić na sztywną pianę i nie przerywając ubijania dodawać po łyżeczce cukru.
Do piany dodać budyń i dokładnie zmiksować
.Pianę wyłożyć na warstwę ananasa.
Piec przez około 1 godzinę w temperaturze około 170 stopni Celsjusza.