Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest wspaniałe, ale niestety bardzo kaloryczne.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1884
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14652
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19707
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1884
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14652
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19707
Składniki
Ciasto przygotowujemy na bazie biszkoptu, upieczonego wg wypróbowanego przepisu.
Biszkopt smarujemy konfiturą z czarnej porzeczki. Następnie układamy pocięte na 1 cm plastry banany.
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekolady, dodajemy masło, a następnie żółtka i szybko ucieramy do uzyskania jednolitej masy. Białka ubijamy na sztywno i łączymy z masą czekoladową mieszając delikatnie w tzw. ósemkę.
Musem czekoladowym polewamy banany.
Ubijamy śmietanę z cukrem waniliowym i dodajemy rozpuszczoną wcześniej żelatynę lub śmietan-fixy.
Nakładamy na czekoladę i schładzamy w lodówce.
Na koniec posypujemy startą czekoladą.
Przygotowujemy pyszną kawkę i delektujemy się ciastem.