Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na ciacho. Zwykłe, ucierane, ale pyszne. Dodatek białej czekolady dodaje fajnego smaczku. Wierzch posypałam mrożonymi jagodami. Wszystko razem, smakuje naprawdę dobrze.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 248
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3616
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 248
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3616
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem. Następnie dodawać po jednym jajku, cały czas ucierając. Kiedy składniki się połączą, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie utrzeć do połączenia składników. Na koniec, dodać drobno posiekaną białą czekoladę i wymieszać łyżką. Gotowe ciasto, wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch posypać jagodami. Tak przygotowane ciasto, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury, 180 stopni i piec 40-45 minut
Czekoladę na polewę, roztopić w kąpieli wodnej razem z mlekiem. Miseczkę z czekoladą, ustawić na rondelku z gotującą wodą. Dno miski nie może dotykać wody. Gotową polewą udekorować wystudzone ciasto.