Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawowe ciasto ucierane, które robię bardzo często. Dodaję dodatkowe składniki i za każdym razem mogę mieć coś innego. Tym razem dodałam białą czekoladę, truskawki i dodatkowo zrobiłam kruszonkę. Dla podkręcenia smaku zrobiłam jeszcze polewę z białej czekolady. Niebo w gębie. Jest tak pyszne, że ani się nie obejrzycie, a już zniknie. Koniecznie spróbujcie i dajcie znać czy smakowało.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3767
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 706
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3767
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 706
Składniki
Czekoladę posiekać nożem. Truskawki umyć i usunąć szypułki. Masło utrzeć z cukrem. Następnie dodawać po jednym jajku, cały czas miksując. Kiedy składniki się połączą, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie zmiksować do połączenia składników. Na koniec, dodać posiekaną białą czekoladę i wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć połówki truskawek, rozcięciem do góry. Składniki na kruszonkę przełożyć do miseczki. Rozgnieść palcami, żeby powstała kruszonka. Gotową kruszonką posypać ciasto.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 40-45 minut. Wystudzone ciasto udekorować polewą. Śmietankę podgrzać, dodać połamaną na kawałki czekoladę i mieszać, aż czekolada się rozpuści i powstanie gładka polewa.