Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawowe ciasto ucierane, które robię bardzo często. Dodaję dodatkowe składniki i za każdym razem mogę mieć coś innego. Tym razem dodałam białą czekoladę, truskawki i dodatkowo zrobiłam kruszonkę. Dla podkręcenia smaku zrobiłam jeszcze polewę z białej czekolady. Niebo w gębie. Jest tak pyszne, że ani się nie obejrzycie, a już zniknie. Koniecznie spróbujcie i dajcie znać czy smakowało.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1806
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2278
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 73
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 159
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1442
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1806
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2278
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 73
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 159
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1442
Składniki
Czekoladę posiekać nożem. Truskawki umyć i usunąć szypułki. Masło utrzeć z cukrem. Następnie dodawać po jednym jajku, cały czas miksując. Kiedy składniki się połączą, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie zmiksować do połączenia składników. Na koniec, dodać posiekaną białą czekoladę i wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć połówki truskawek, rozcięciem do góry. Składniki na kruszonkę przełożyć do miseczki. Rozgnieść palcami, żeby powstała kruszonka. Gotową kruszonką posypać ciasto.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 40-45 minut. Wystudzone ciasto udekorować polewą. Śmietankę podgrzać, dodać połamaną na kawałki czekoladę i mieszać, aż czekolada się rozpuści i powstanie gładka polewa.