Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawowe ciasto ucierane, które robię bardzo często. Dodaję dodatkowe składniki i za każdym razem mogę mieć coś innego. Tym razem dodałam białą czekoladę, truskawki i dodatkowo zrobiłam kruszonkę. Dla podkręcenia smaku zrobiłam jeszcze polewę z białej czekolady. Niebo w gębie. Jest tak pyszne, że ani się nie obejrzycie, a już zniknie. Koniecznie spróbujcie i dajcie znać czy smakowało.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2381
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3547
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4356
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2381
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3547
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4356
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74497
Składniki
Czekoladę posiekać nożem. Truskawki umyć i usunąć szypułki. Masło utrzeć z cukrem. Następnie dodawać po jednym jajku, cały czas miksując. Kiedy składniki się połączą, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie zmiksować do połączenia składników. Na koniec, dodać posiekaną białą czekoladę i wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć połówki truskawek, rozcięciem do góry. Składniki na kruszonkę przełożyć do miseczki. Rozgnieść palcami, żeby powstała kruszonka. Gotową kruszonką posypać ciasto.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 40-45 minut. Wystudzone ciasto udekorować polewą. Śmietankę podgrzać, dodać połamaną na kawałki czekoladę i mieszać, aż czekolada się rozpuści i powstanie gładka polewa.