Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt z pianką , borówkami amerykańskimi i galaretką. Szybkie i pyszne.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 16
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 44
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23758
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 444
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 266
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 16
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 44
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23758
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 444
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 266
Składniki
Biszkopt: białka ubić na sztywno z cukrem. Kiedy cukier nie będzie już wyczuwalny dodać żółtka. Do masy dodać mąkę, wymieszać łyżką, nie ubijać. Masę przelać do foremki; piec ok 25 min w temp. 175*C.
Rozpuścić galaretkę w 250ml wody(przegotowanej, gorącej:)) , ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i ostudzoną ale nie stężałą galaretką.
Na biszkopt nałożyć śmietanę. na śmietanie poukładać borówki; borówki zalać ostudzoną galaretką(z drugiego opakowania). odstawić do lodówki aż galaretka stężeje.