Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prostota i klasyka w jednym no i ten smak!!!Ciasto to szybko się robi i nie wymaga jakiś wyszukanych składników.Najlepiej smakuje na drugi dzień. POLECAM!!!
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 131
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1578
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 486
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15639
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 131
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1578
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 486
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15639
Składniki
Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Miękkie masło ucieramy na gładką masę z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy po jednym jajku i dalej ucieramy na wolnych obrotach. Następnie dodajemy na przemian mąkę i jogurt oraz skórkę cytrynową. Kiedy masa będzie gładka przekładamy ją na blaszkę wcześniej posmarowaną masłem i obsypaną odrobiną mąki. Na wierzchu układamy owoce, delikatnie wciskając je w ciasto. Na owocach rozkładamy kruszonkę. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i pieczemy ok. 50 minut lub do suchego patyczka. Zostawiamy kilka minut w ciepłym piekarniku, a następnie studzimy na kratce.