Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne, proste ciasto ucierane na śmietanie z brzoskwiniami; w sam raz na letnie dni...
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 192
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 888
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4007
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 192
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 888
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4007
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20053
Składniki
Margarynę, żółtka i cukier ucieramy na puszystą masę. Dodajemy olej i ekstrakt z wanilii; mieszamy. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy; następnie dodajemy śmietanę. Ciasto delikatnie łączymy z ubitymi białkami.
Tortownicę (20 cm) należy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, przelewamy ciasto. Pokrojone brzoskwinie obtoczone w mące ziemniaczanej układamy na wierzchu ciasta.
Pieczemy około 50-60 minut w temperaturze 160 stopni, do tzw. suchego patyczka. Przestudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.