Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 172
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2698
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 852
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1612
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14310
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 172
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2698
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 852
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1612
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14310
Składniki
Z mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia,żółtek,jajka,margaryny,cukru pudru i śmietany zagnieść ciasto.
3/4 ciasta rozwałkować i wylepić nim dno oraz boki tortownicy (ok 26 cm) a resztę ciasta włożyć do zamrażalnika.
Jabłka umyć,obrać,pokroić w kawałki,pokropić sokiem z cytryny i równomiernie ułożyć na cieście.Budynie ugotować na mleku i rozprowadzić na pokrojonych jabłkach tak by je przykryć.
Wierzch posypać startym na dużych oczkach schłodzonym ciastem.Piec ok 45-50 min w temp 200 st.Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem,smacznego.