Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34053
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 473
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2119
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 33
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10256
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34053
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 473
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2119
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 33
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10256
Składniki
Z mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia,żółtek,jajka,margaryny,cukru pudru i śmietany zagnieść ciasto.
3/4 ciasta rozwałkować i wylepić nim dno oraz boki tortownicy (ok 26 cm) a resztę ciasta włożyć do zamrażalnika.
Jabłka umyć,obrać,pokroić w kawałki,pokropić sokiem z cytryny i równomiernie ułożyć na cieście.Budynie ugotować na mleku i rozprowadzić na pokrojonych jabłkach tak by je przykryć.
Wierzch posypać startym na dużych oczkach schłodzonym ciastem.Piec ok 45-50 min w temp 200 st.Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem,smacznego.