Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3900
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3852
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 419
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3900
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3852
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 419
Składniki
Z mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia,żółtek,jajka,margaryny,cukru pudru i śmietany zagnieść ciasto.
3/4 ciasta rozwałkować i wylepić nim dno oraz boki tortownicy (ok 26 cm) a resztę ciasta włożyć do zamrażalnika.
Jabłka umyć,obrać,pokroić w kawałki,pokropić sokiem z cytryny i równomiernie ułożyć na cieście.Budynie ugotować na mleku i rozprowadzić na pokrojonych jabłkach tak by je przykryć.
Wierzch posypać startym na dużych oczkach schłodzonym ciastem.Piec ok 45-50 min w temp 200 st.Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem,smacznego.