Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś słodkiego do kawy, proponuje Ci szybki sposób na pyszne ciasto bez pieczenia, wystarczy Ci 30 minut. Ciasto przekładane herbatnikami oraz masą z dodatkiem chałwy, a to wszystko posypane orzeszkami i migdałami. Czy to nie brzmi kusząco?
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 129
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 86
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 370
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 129
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 86
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 370
Składniki
1. Śmietanę ubijam mikserem na gęstą masę, następnie dodaję mascarpone oraz śnieżkę, ubijam około 5 minut. 2. Chałwę kruszę dodaję do masy, mieszam delikatnie łyżką.
3. Herbatniki układam na dnie formy, na ciastka wykładam 1/3 masy, ponownie herbatniki, masę, herbatniki, masę.
4. Wierz ciasta posypuję pokruszonymi orzeszkami i płatkami migdałowymi. 5. Ciasto chłodzę w lodówce 2 godziny.
6. Gotowe. 7. Smacznego.