Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś słodkiego do kawy, proponuje Ci szybki sposób na pyszne ciasto bez pieczenia, wystarczy Ci 30 minut. Ciasto przekładane herbatnikami oraz masą z dodatkiem chałwy, a to wszystko posypane orzeszkami i migdałami. Czy to nie brzmi kusząco?
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1043
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5604
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8728
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18015
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1043
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5604
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8728
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18015
Składniki
1. Śmietanę ubijam mikserem na gęstą masę, następnie dodaję mascarpone oraz śnieżkę, ubijam około 5 minut. 2. Chałwę kruszę dodaję do masy, mieszam delikatnie łyżką.
3. Herbatniki układam na dnie formy, na ciastka wykładam 1/3 masy, ponownie herbatniki, masę, herbatniki, masę.
4. Wierz ciasta posypuję pokruszonymi orzeszkami i płatkami migdałowymi. 5. Ciasto chłodzę w lodówce 2 godziny.
6. Gotowe. 7. Smacznego.