Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Serdecznie polecam.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 501
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 501
Składniki
Masło ubić mikserem. Następnie dodać twaróg, extrakt waniliowy, cukier i po jednym jajku. Ciągle ubijać. Kolejno w kilku partiach dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na koniec delikatnie wmieszać szpatułką porzeczki obtoczone w 2-3 łyżkach mąki. Jest to zabieg konieczny, aby owoce nie opadły na dno. Ciasto przełożyć do keksówki o wymiarach 12x25 cm. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 60-65 minut. Piętnaście minut przed końcem pieczenia zmniejszyć temperaturę do 160 st. C. Aby uniknąć przypalenia można wierzch przykryć papierem do pieczenia. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Po całkowitym wystudzeniu polać polewą z roztopionej w mleku czekolady.