Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasto ucierane z czereśniami.Idealne do popołudniowej kawki, zamiast czereśni możesz użyć dowolnych owoców sezonowych np śliwek , wiśni, gruszek czy malin
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 44
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3573
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 121
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 851
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 44
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3573
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 121
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 851
Składniki
Czereśnie opłukaj i usuń pestki. Miękkie masło utrzyj na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym , ucierając dodawaj po jednym jajku, następnie dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki dokładnie połącz ze sobą.
Blachę o wymiarach 25x30 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż pół ciasta ułóż czereśnie skórką do dołu na czereśnie wyłóż resztę ciasta. Ciasto piecz około 45 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.