Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z czerwoną fasolą bez glutenu, białego cukru i tłuszczu

Ciasto z czerwoną fasolą bez glutenu, białego cukru i tłuszczu

Autor:

Przepisów i artykułów: 540 Ocena: 7400

Dodano:

Odsłon: 6464

Ciasto dla koneserów :)

Składniki

  • 2 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli
  • 2 dojrzałe banany (mogą mieć kropki)
  • 3 łyżki miodu, 7 łyżek kakao
  • 6 kostek gorzkiej czekolady(rozpuszczamy w mikrofalówce)
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki cynamonu, 1 i 1/2 łyżeczki sody, szczypta soli
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto z czerwoną fasolą bez glutenu, białego cukru i tłuszczu

Przygotowanie

  1. Do wykonania ciasta potrzebujemy tylko blendera.
    Fasolę, banany i jajka miksujemy blenderem. Dodajemy pozostałe składniki i kontynuujemy mieszanie urządzeniem.

    Ciasto wlewamy do keksówki najmniejszej. Pieczemy w opcji góra-dół w 180*C.
    Przez 45-50 minut. Po upieczeniu studzimy najlepiej na kratce.
    Polecam i smacznego :)

  2. Dla ludzi unikających glutenu z różnych względów, jest alternatywą dla Brownie. Ma dużą zawartość białka roślinnego ze względu na dużą zawartość fasoli.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń