Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, mięciutkie i przepyszne ciasto. Łatwe i szybkie w wykonaniu. Cóż można dodać więcej? Serdecznie polecam.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 1993
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 61
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 172
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 161
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 1993
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 61
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 172
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 161
Składniki
Jeżeli mamy porzeczki mrożone, to dzień wcześniej wyjąć z zamrażarki. Mąkę przesiać przez sito z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka lekko ubić. Dodać do mąki. Nadal ubijać mikserem powoli dodając olej, jogurt, ekstrakt waniliowy. Gdy ciasto stanie się jednolite, przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary blaszki 24x28 cm. Na wierzch porzeczki, rodzynki i posiekana czekolada. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 45-50 minut. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto się upiekło.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.