Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, mięciutkie i przepyszne ciasto. Łatwe i szybkie w wykonaniu. Cóż można dodać więcej? Serdecznie polecam.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37364
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 381
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 138
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 364
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9216
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37364
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 381
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 138
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 364
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9216
Składniki
Jeżeli mamy porzeczki mrożone, to dzień wcześniej wyjąć z zamrażarki. Mąkę przesiać przez sito z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka lekko ubić. Dodać do mąki. Nadal ubijać mikserem powoli dodając olej, jogurt, ekstrakt waniliowy. Gdy ciasto stanie się jednolite, przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary blaszki 24x28 cm. Na wierzch porzeczki, rodzynki i posiekana czekolada. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 45-50 minut. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto się upiekło.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.