Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, mięciutkie i przepyszne ciasto. Łatwe i szybkie w wykonaniu. Cóż można dodać więcej? Serdecznie polecam.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5380
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1727
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5273
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1776
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5380
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1727
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5273
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1776
Składniki
Jeżeli mamy porzeczki mrożone, to dzień wcześniej wyjąć z zamrażarki. Mąkę przesiać przez sito z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka lekko ubić. Dodać do mąki. Nadal ubijać mikserem powoli dodając olej, jogurt, ekstrakt waniliowy. Gdy ciasto stanie się jednolite, przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary blaszki 24x28 cm. Na wierzch porzeczki, rodzynki i posiekana czekolada. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 45-50 minut. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto się upiekło.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.