Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto wkładka najlepsza same dobroci bo bakalie różnorodno -smakowe ! Ekstra masa! Polecam gorąco Wam !
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 123
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 82
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 123
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 82
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Mieszamy wylewamy na blachę 25/36. Pieczemy do 30 min. Chłodne przekrawamy na pół. Ciasto z figami: Białka ubijamy z cukrem, dodajemy wszystkie wymienione w składnikach bakalie, mąkę pszenną i proszek od pieczenia. Mieszamy i pieczemy w formie 25/36 do 40 minut w 180 stopniach. Masa: Żółtka z cukrem ucieramy na parze. Studzimy. Czekoladę łamiemy i rozpuszczamy w mleku. Studzimy. Margarynę ucieramy i łączymy z czekoladą, żółtkami i alkoholem. Przełożenie ciasta: Biszkopt- masa- ciasto z figami- masa- biszkopt