Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenia orzeźwiających borówek w galaretce i słodkiej, rozpływającej się w ustach, bitej śmietany. Ciasto jest naprawdę pyszne. Polecam, tym bardziej, że ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i nie trzeba go piec.
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 28
Do wypieku chleba używam ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.
Odsłon: 8787
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 189
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 258
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 171
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 28
Do wypieku chleba używam ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.
Odsłon: 8787
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 189
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 258
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 171
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w 900ml wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. Wsypujemy do borówki, mieszamy. Formę do pieczenia (około25x30 cm) wyściełamy papierem do pieczenia, po czym układamy warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy tężejącą galaretkę z owocami i wykładamy kolejną warstwę herbatników, formę wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia. Śmietankę mocno chłodzimy, ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodajemy śmietan fix. Wykładamy na wierzch ciasta, wyrównujemy powierzchnię, chłodzimy. Płatki migdałowe delikatnie podprażamy na suchej patelni, przekładamy na talerz i odstawiamy do wystudzenia. Zimnymi płatkami posypujemy ciasto.