Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenia orzeźwiających borówek w galaretce i słodkiej, rozpływającej się w ustach, bitej śmietany. Ciasto jest naprawdę pyszne. Polecam, tym bardziej, że ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i nie trzeba go piec.
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6188
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10059
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 348
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6188
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10059
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w 900ml wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. Wsypujemy do borówki, mieszamy. Formę do pieczenia (około25x30 cm) wyściełamy papierem do pieczenia, po czym układamy warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy tężejącą galaretkę z owocami i wykładamy kolejną warstwę herbatników, formę wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia. Śmietankę mocno chłodzimy, ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodajemy śmietan fix. Wykładamy na wierzch ciasta, wyrównujemy powierzchnię, chłodzimy. Płatki migdałowe delikatnie podprażamy na suchej patelni, przekładamy na talerz i odstawiamy do wystudzenia. Zimnymi płatkami posypujemy ciasto.