Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 673
Dodano: 28.02.2011
Odsłon: 22086
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Pieczemy biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier , następnie po jednym żółtku i nadal ubijamy mikserem. Dodajemy małymi porcjami make wcześniej zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.Wylewamy na dużą blachę i pieczemy 30 min w temp 170 stopni. Schłodzony kroimy na pół.
Krem przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody . Pozostawiamy do stężenia.
Przełożenie ciasta: Na jeden placek nakładamy połowę kremu, na to mleczko pozostawiając l2cm lukę, w którą nakładamy tężęjącą galaretkę. Na to dajemy pozostały krem i przykrywamy drugim plackiem. Wierzch dekorujemy wg uznania. Ja zrobiłam ciemną polewę i posypałam kolorowymi wiórkami czekoladowymi.
Wstawiamy do lodówki. SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Konto usunięte 04 października 2011Zgłoś do usunięcia
przepis dodaję do ulubionych, wypróbuje w najblizszym czasie!2 Kto głosował? | Odpowiedz

olcia35 27 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Cieszę się bardzo,że smakowało.Pozdrawiam!2 Kto głosował? | Odpowiedz

basienka_as 30 maja 2011Zgłoś do usunięcia
CIASTO SUPER, ZNIKŁO BARDZO SZYBKO. ŁATWE W PRZYGOTOWANIU A JAKI EFEKT. POLECAM2 Kto głosował? | Odpowiedz

olcia35 02 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Zgadza się, szybko się robi, cieszy oko i oczywiście jest smaczne:)Pozdrawiam!2 Kto głosował? | Odpowiedz

jagoda114 01 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Ładnie się prezentuje i nie jest trudny do wykonania:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 28 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
5!2 Kto głosował? | Odpowiedz