Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pyszne i bardzo ładnie prezentuje się na stole:)
Pieczemy biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier , następnie po jednym żółtku i nadal ubijamy mikserem. Dodajemy małymi porcjami make wcześniej zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.Wylewamy na dużą blachę i pieczemy 30 min w temp 170 stopni. Schłodzony kroimy na pół.
Krem przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody . Pozostawiamy do stężenia.
Przełożenie ciasta: Na jeden placek nakładamy połowę kremu, na to mleczko pozostawiając l2cm lukę, w którą nakładamy tężęjącą galaretkę. Na to dajemy pozostały krem i przykrywamy drugim plackiem. Wierzch dekorujemy wg uznania. Ja zrobiłam ciemną polewę i posypałam kolorowymi wiórkami czekoladowymi.
Wstawiamy do lodówki. SMACZNEGO!
Świetne ciasto na lato i nie tylko, polecam go każdemu wielbicielowi smakowyc...
Odsłon: 1481
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53560
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14112
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166516
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 26
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53560
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14112
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166516
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 26
Składniki
Pieczemy biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier , następnie po jednym żółtku i nadal ubijamy mikserem. Dodajemy małymi porcjami make wcześniej zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.Wylewamy na dużą blachę i pieczemy 30 min w temp 170 stopni. Schłodzony kroimy na pół.
Krem przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody . Pozostawiamy do stężenia.
Przełożenie ciasta: Na jeden placek nakładamy połowę kremu, na to mleczko pozostawiając l2cm lukę, w którą nakładamy tężęjącą galaretkę. Na to dajemy pozostały krem i przykrywamy drugim plackiem. Wierzch dekorujemy wg uznania. Ja zrobiłam ciemną polewę i posypałam kolorowymi wiórkami czekoladowymi.
Wstawiamy do lodówki. SMACZNEGO!
Przepisy Desery
Desery
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Desery
Orzeszki dwusmakowe
Desery
Budyń bananowy
Desery
Torcik czekoladowo wiśniowy
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 71
Orzeszki dwusmakowe
Dla wnuków postanowiłam upiec orzeszki dwusmakowe. Wykorzystałam orzechy, kt...
Odsłon: 216