Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karmelizowana gruszka i migdały w pysznym cieście się spotkały.
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1911
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2054
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 30
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 402
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1911
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2054
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 30
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 402
Składniki
Podgrzej piekarnik do 180°C. Do miski przesiej przez sitko mąkę. Dodaj cynamon, stewię w kryształkach 1:1 oraz stewię w kryształkach 10:1. Dosyp zmielone migdały, dodaj maślankę, jajka, roztopione masło. Wymieszaj całość, aż uzyskasz jednolitą masę.
Obierz gruszki, wykrój środek i pokrój je na sześć części. Na patelni roztop masło, następnie smaż posiekane migdały oraz gruszki, aż skarmelizowania owoców.
Do wysmarowanej masłem foremki o średnicy 25 cm wlej ciasto, a następnie ułóż na nim gruszki i migdały.
Foremkę umieść w piekarniku i piecz przez około 25 minut.