Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które robię często i które zawsze się udaje. Jak zwykle u mnie, musi być prosto i smacznie. Do tego ciasta możecie użyć dowolnych owoców, ja tym razem wybrałam gruszki. Kruszonkę wzbogaciłam o mielone migdały, wyszła smaczna, bo mąż wyjadał zanim jeszcze wystygła :) Piekłam w blaszce 27x18
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8601
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3039
Polecam.
Odsłon: 1828
Polecam.
Odsłon: 527
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8601
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3039
Polecam.
Odsłon: 1828
Polecam.
Odsłon: 527
Składniki
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło pokroić i wrzucić do miski, dodać cukier i jajka. Zmiksować Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie zmiksować do połączenia składników.
Tak przygotowane ciasto przełożyć na mniejszą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Może też być tortownica.
Składniki na kruszonkę przełożyć do miseczki. Rozgnieść palcami tak żeby powstała kruszonka. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Wyłożyć na wcześniej przygotowane ciasto. Wierzch posypać kruszonką.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 40-45 minut.