Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które robię często i które zawsze się udaje. Jak zwykle u mnie, musi być prosto i smacznie. Do tego ciasta możecie użyć dowolnych owoców, ja tym razem wybrałam gruszki. Kruszonkę wzbogaciłam o mielone migdały, wyszła smaczna, bo mąż wyjadał zanim jeszcze wystygła :) Piekłam w blaszce 27x18
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21358
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25436
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 149
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21358
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25436
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 149
Składniki
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło pokroić i wrzucić do miski, dodać cukier i jajka. Zmiksować Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie zmiksować do połączenia składników.
Tak przygotowane ciasto przełożyć na mniejszą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Może też być tortownica.
Składniki na kruszonkę przełożyć do miseczki. Rozgnieść palcami tak żeby powstała kruszonka. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Wyłożyć na wcześniej przygotowane ciasto. Wierzch posypać kruszonką.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 40-45 minut.