Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które robię często i które zawsze się udaje. Jak zwykle u mnie, musi być prosto i smacznie. Do tego ciasta możecie użyć dowolnych owoców, ja tym razem wybrałam gruszki. Kruszonkę wzbogaciłam o mielone migdały, wyszła smaczna, bo mąż wyjadał zanim jeszcze wystygła :) Piekłam w blaszce 27x18
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 264
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2535
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1600
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14190
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 264
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2535
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1600
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14190
Składniki
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło pokroić i wrzucić do miski, dodać cukier i jajka. Zmiksować Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie zmiksować do połączenia składników.
Tak przygotowane ciasto przełożyć na mniejszą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Może też być tortownica.
Składniki na kruszonkę przełożyć do miseczki. Rozgnieść palcami tak żeby powstała kruszonka. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Wyłożyć na wcześniej przygotowane ciasto. Wierzch posypać kruszonką.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 40-45 minut.