Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które robię często i które zawsze się udaje. Jak zwykle u mnie, musi być prosto i smacznie. Do tego ciasta możecie użyć dowolnych owoców, ja tym razem wybrałam gruszki. Kruszonkę wzbogaciłam o mielone migdały, wyszła smaczna, bo mąż wyjadał zanim jeszcze wystygła :) Piekłam w blaszce 27x18
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6262
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9151
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8818
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6262
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9151
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8818
Składniki
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło pokroić i wrzucić do miski, dodać cukier i jajka. Zmiksować Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie zmiksować do połączenia składników.
Tak przygotowane ciasto przełożyć na mniejszą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Może też być tortownica.
Składniki na kruszonkę przełożyć do miseczki. Rozgnieść palcami tak żeby powstała kruszonka. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Wyłożyć na wcześniej przygotowane ciasto. Wierzch posypać kruszonką.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 40-45 minut.