Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla miłośników gruszek. Bardzo smaczne, mięciutkie i wilgotne.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18714
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6860
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18714
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6860
Składniki
Jajka ubić z cukrem. Dodać olej rzepakowy i jogurt. Dokładnie wymieszać. Następnie połączyć z mąką pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kaszą kukurydzianą . Gruszki obrać, pokroić na części i ułożyć na dnie tortownicy wysmarowanej masłem. Zalać gruszki ciastem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 min. Po upieczeniu ciasto odwrócić. Posypać cukrem kryształem. Smacznego.