Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla miłośników gruszek. Bardzo smaczne, mięciutkie i wilgotne.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10431
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6019
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5319
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12868
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4613
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10431
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6019
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5319
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12868
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4613
Składniki
Jajka ubić z cukrem. Dodać olej rzepakowy i jogurt. Dokładnie wymieszać. Następnie połączyć z mąką pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kaszą kukurydzianą . Gruszki obrać, pokroić na części i ułożyć na dnie tortownicy wysmarowanej masłem. Zalać gruszki ciastem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 min. Po upieczeniu ciasto odwrócić. Posypać cukrem kryształem. Smacznego.