Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z imbirem"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4386
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 80
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 63
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 100
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 421
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4386
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 80
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 63
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 100
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 421
Składniki
Do przesianej mąki dodaj proszek do pieczenia oraz cynamon, wymieszaj. Do miski włóż miękkie masło lub margarynę, zmiksuj na puch. Następnie dodaj cukier, cukier wanilinowy i miód. Miksuj ok. 5 min. Nie przerywając ucierania, dodawaj po jednym jajku oraz mleko.
Na koniec dodaj skórkę pomarańczową, imbir oraz czekoladę; wymieszaj. Ciasto przelej do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piecz ok. 45 minut do tzw. suchego patyczka w temp. 180°C. Wystudź.
Płatki migdałowe upraż na rozgrzanej patelni. Polewą udekoruj wierzch i boki wystudzonego ciasta. Wierzch posyp uprażonymi płatkami migdałowymi oraz imbirem i jeszcze oprósz cukrem pudrem.Źródło: Świat i Ludzie