Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto łatwe do zrobienia
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 847
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8733
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3122
Polecam.
Odsłon: 1925
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 847
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8733
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3122
Polecam.
Odsłon: 1925
Składniki
-jajka ubić z cukrem, szczyptą soli, cukrem na płynna masę. Dodać skórkę cytrynową, mąkę, cynamon, proszek do pieczenia. -jabłka obrać , pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny żeby nie czerniały. Wymieszą z ciastem. -okrągłą tortownicę posmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia ( papier przyklei się). Wlać ciasto.
piec w piekarniku dół+ termoobieg, 180st, 55minut. Ew. posypać cukrem pudrem.