Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne o delikatnym maślanym smaku. Przy tym bardzo proste w wykonaniu. Idealna propozycja na coś słodkiego na weekend.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457142
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1312
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2163
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 533
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457142
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1312
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2163
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 533
Składniki
Masło i cukier rozpuść w małym garnuszku. Odstaw do ostygnięcia. Żurawinę zalej wrzątkiem. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia. Obrane jabłka pokrój w cienkie plasterki. Białka oddziel od żółtek, żółtka połącz z rozpuszczonym masłem przy użyciu miksera. Powoli wsypuj mąkę. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywno. Dołóż do ciasta, delikatnie wymieszaj. Przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wyłóż jabłka. Posyp żurawiną. Piecz przez 20 minut w 180 stopniach C. Składniki polewy podgrzewaj i dokładnie połącz ze sobą. Polej ciasto (po 20 minutach pieczenia), posyp cynamonem. Piecz jeszcze przez 10 minut.