Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne o delikatnym maślanym smaku. Przy tym bardzo proste w wykonaniu. Idealna propozycja na coś słodkiego na weekend.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 970
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4237
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 527
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 908
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3826
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 779
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 970
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4237
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 527
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 908
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3826
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 779
Składniki
Masło i cukier rozpuść w małym garnuszku. Odstaw do ostygnięcia. Żurawinę zalej wrzątkiem. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia. Obrane jabłka pokrój w cienkie plasterki. Białka oddziel od żółtek, żółtka połącz z rozpuszczonym masłem przy użyciu miksera. Powoli wsypuj mąkę. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywno. Dołóż do ciasta, delikatnie wymieszaj. Przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wyłóż jabłka. Posyp żurawiną. Piecz przez 20 minut w 180 stopniach C. Składniki polewy podgrzewaj i dokładnie połącz ze sobą. Polej ciasto (po 20 minutach pieczenia), posyp cynamonem. Piecz jeszcze przez 10 minut.