Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne o delikatnym maślanym smaku. Przy tym bardzo proste w wykonaniu. Idealna propozycja na coś słodkiego na weekend.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 415
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11160
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3905
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1351
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 415
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11160
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3905
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1351
Składniki
Masło i cukier rozpuść w małym garnuszku. Odstaw do ostygnięcia. Żurawinę zalej wrzątkiem. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia. Obrane jabłka pokrój w cienkie plasterki. Białka oddziel od żółtek, żółtka połącz z rozpuszczonym masłem przy użyciu miksera. Powoli wsypuj mąkę. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywno. Dołóż do ciasta, delikatnie wymieszaj. Przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wyłóż jabłka. Posyp żurawiną. Piecz przez 20 minut w 180 stopniach C. Składniki polewy podgrzewaj i dokładnie połącz ze sobą. Polej ciasto (po 20 minutach pieczenia), posyp cynamonem. Piecz jeszcze przez 10 minut.