Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 192 Ocena: 2056
Dodano: 29.04.2020
Odsłon: 6006
> 6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.
Dodać obie mąki, proszek do pieczenia i olej. Zmiksować.
Jabłka umyć i pokroić w półplasterki.
Można obrać ze skórki. Ja nie odbierałam.
Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch powciskać plastry jabłek, jedno obok drugiego. Tak przygotowane ciasto, posypać cukrem i cynamonem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 40-45 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

iga150 08 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
jaki rozmiar blaszki?0 Kto głosował? | Odpowiedz