Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to ciasto, mam od znajomej z grupy kulinarnej. Podaję dalej, bo jest bardzo smaczne i proste w wykonaniu. Sprawdźcie sami :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117850
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8286
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3081
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2002
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1483
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117850
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8286
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3081
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2002
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1483
Składniki
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać obie mąki, proszek do pieczenia i olej. Zmiksować. Jabłka umyć i pokroić w półplasterki. Można obrać ze skórki. Ja nie odbierałam. Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch powciskać plastry jabłek, jedno obok drugiego. Tak przygotowane ciasto, posypać cukrem i cynamonem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 40-45 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.