Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne i słodkie ciasto rozpływa się w ustach!
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13099
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4178
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43077
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 503
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 396
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 452
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13099
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4178
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43077
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 503
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 396
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 452
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy żółtka, mąki i proszek do pieczenia. Lekko mieszamy, wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach do 30 minut. Ciasto makowo kokosowe: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy mak i kokos. Delikatnie mieszamy. Suszymy bezę od 1-3 godzin. Masa budyniowa: W niewielkiej ilości mleka mieszamy żółtka i mąkę ziemniaczaną. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i na gotujące wlewamy żółtka mieszamy gotując aż do zgęstnienia. Studzimy, a następnie ucieramy z masłem. Masa śnieżkowa: Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody i gdy zacznie tężeć dodajemy do ubitej śnieżki. Na końcu wsypujemy rodzynki i delikatnie mieszamy łyżką. Jabłka obieramy, kroimy na nieduże ćwiartki dajemy do garnka zalewamy wodą tak aby je przykryło i gotujemy do momentu jak będą pół miękkie. Odcedzamy studzimy. Przełożenie ciasta: Biszkopt-połowa masy budyniowej- jabłka- reszta masy budyniowej- ciasto makowo- kokosowe-masa śnieżkowa