Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z jagodami, gruszkami i z kokosem

Ciasto z jagodami, gruszkami i z kokosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2385 Ocena: 15426

Dodano:

Odsłon: 1684

Coś na szybko i na słodko do kawy. Z dodatkiem sezonowych jagód i soczystych gruszek

Składniki

  • 7 żółtek
  • 40 dag margaryny
  • 3/4 szkl cukru
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 szkl mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • aromat waniliowy
  • 8 łyżek oleju
  • olej i wiórki do formy
  • 4 gruszki
  • 1 szkl borówek
  • SKŁADNIKI PIANY:
  • 1 szklanka cukru
  • 7 białek
  • 1 szkl mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 margaryny
  • 1 szkl wiórków kokosowych
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żółtka ucieramy z cukrem i margaryną, dodajemy mąkę z proszkiem i sodą, śmietanę, olej i aromat. Wykładamy ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej wiórkami, następnie układamy gruszki i borówki (mogą być dowolne owoce sezonowe). Ubijamy na sztywno pianę, wsypujemy cukier, następnie mąkę z proszkiem, stopioną margarynę i wiórki. Wykładamy na owoce i pieczemy w temperaturze 180 stopni 35 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń