Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z jagodami i kruszonką"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4364
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 79
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 60
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 99
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 418
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4364
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 79
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 60
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 99
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 418
Składniki
na ciasto zagnieć i podziel na dwie części (3/4 i 1/4). Schłodź godzinę w lodówce.
Białka ubij z solą. Dodaj cukier puder i wanilinowy, stale ubijając. Wsyp budyń, zmiksuj. Dołóż jogurty, wymieszaj z wiórkami.
Formę o średnicy 30/25 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Mniejszą część ciasta zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wylej masę jogurtową. Wyłóż jagody i zetrzyj pozostałą część ciasta. Wstaw całość do piekarnika i piecz 50 minut w 180°C.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax