Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki i gotowe! Przepis możesz dowolnie modyfikować, wybierając sezonowe lub najbardziej lubiane przez Ciebie owoce.
Okrągła forma do ciasta o średnicy 20 cm
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 76
Smaki Grecji!
Odsłon: 117
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2139
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 76
Smaki Grecji!
Odsłon: 117
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2139
Składniki
W garnuszku rozpuść 30 g masła i odstaw do przestygnięcia.
Jajko wbij do miski i zmiksuj razem z cukrem. Cały czas mieszając dodaj masło, następnie mleko. Do masy wsyp przepisaną wraz z proszkiem do pieczenia mąkę i za pomocą rózgi dokładnie wymieszaj.
Okrągłą formę do pieczenia natłuść olejem lub masłem. Przełóż do niej ciasto.
Pomarańczę dokładnie umyj ciepłą wodą. Następnie włóż ją do garnka wypełnionego letnią wodą z dodatkiem łyżeczki sody, po kilku minutach wyciągnij i ponownie przepłuczesz pod bieżącą wodą. Taki zabieg pozwoli na pozbycie się pestycydów z owocu.
Oczyszczoną pomarańczę pokrój na plastry (będziesz potrzebować około 6) i wyłóż na wierzch masy. Polej rozpuszczonym i przestudzonym masłem, posyp cukrem.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 30 minut.