Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki i gotowe! Przepis możesz dowolnie modyfikować, wybierając sezonowe lub najbardziej lubiane przez Ciebie owoce.
Okrągła forma do ciasta o średnicy 20 cm
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 119
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3722
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 161
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 876
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 119
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3722
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 161
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 876
Składniki
W garnuszku rozpuść 30 g masła i odstaw do przestygnięcia.
Jajko wbij do miski i zmiksuj razem z cukrem. Cały czas mieszając dodaj masło, następnie mleko. Do masy wsyp przepisaną wraz z proszkiem do pieczenia mąkę i za pomocą rózgi dokładnie wymieszaj.
Okrągłą formę do pieczenia natłuść olejem lub masłem. Przełóż do niej ciasto.
Pomarańczę dokładnie umyj ciepłą wodą. Następnie włóż ją do garnka wypełnionego letnią wodą z dodatkiem łyżeczki sody, po kilku minutach wyciągnij i ponownie przepłuczesz pod bieżącą wodą. Taki zabieg pozwoli na pozbycie się pestycydów z owocu.
Oczyszczoną pomarańczę pokrój na plastry (będziesz potrzebować około 6) i wyłóż na wierzch masy. Polej rozpuszczonym i przestudzonym masłem, posyp cukrem.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 30 minut.